Band

Roy J. Martin (Roy Raaijmakers) De junior van de band, singer-songwriter De muzikaliteit en spontaniteit van deze jonge man kent geen grenzen. Hij is vingervlug op de piano, maar ook op gitaar staat hij zijn mannetje. Voeg daar nog de accordeon aan toe en het plaatje is compleet.

 

 

Bert Smeets begon al op jeugdige leeftijd zijn muzikale loopbaan als gitarist bij een Blues band. Enkele jaren later startte hij, samen met zijn vader Louis, een eigen band onder de naam “The Silver Bullets”. Deze band groeide eerst uit naar “The Aces” en later naar “Dixie Aces”. Inmiddels is deze geboren en getogen Limburger geëmigreerd naar Amsterdam en heeft hij nog in enkele andere bands gespeeld. Omdat de vingers toch bleven jeuken heeft Bert wel zin in dit nieuwe muzikaal avontuur bij de “Terry White Band”.

 

Harold van Lierop begon met gitaarspelen toen hij 14 jaar oud was. Later kwamen hier contrabas en basgitaar bij. Country liefhebbers kennen hem waarschijnlijk van de band “Smokey and the Bandits”.
Harold is kaal, houdt van motoren en is de enige Brabander in de band.

 

 

Wout van Koot is het drummen met de paplepel ingegoten. Hij was 6 jaar toen hij naar de Tegelse muziekschool ging. Er is toen nog geprobeerd om Wout een “echt” instrument te laten spelen. Maar dat is niet gelukt. De drums waren, en zijn, nog steeds helemaal zijn ding.
Na enig “aandringen” van Gerry neemt hij nu ook nog een groot deel van de zang op zijn rekening.

 

Gerry (Terry) van Koot zong vanaf peuter alles al mee. Op 15-jarige leeftijd heeft ze voor het eerst een podium beklommen. Daarna kwam alles in stroomversnelling. Er werden een aantal singels opgenomen in Nederland en België. In 1987 is ze doorgedrongen tot de halve finale bij de Tv-show van Henny Huisman “De soundmixshow”. Rond diezelfde tijd werd Gerry gevraagd om zangeres bij de “Dixie Aces” te worden. Daar heeft ze 23 jaar het land mee doorgetrokken tot 2010, daarna is de “TWB” ontstaan.