Band

Sandy Marotel – Sologitaar en zang

Sandy Is een gitarist die met recht trots kan zijn op een breed muzikaal verleden als studio-en podium muzikant. Misty Blue, Update en ReSeTT zijn enkele bands waaraan hij jaren zijn muzikale steentje heeft bijgedragen. Tevens heeft hij veel ervaring opgedaan tijdens muzikale projecten en invalwerk. Sandy mag met recht een allround gitarist genoemd worden. En met zijn warme stem is Sandy ook op vocaal gebied een echte aanwinst voor de Terry White Band.

Danny Berkelie – Pedalsteelguitar

Tot zijn 17e jaar had Danny niet het idee dat hij iets in de muziek ging doen. Zijn ouwe heer had inmiddels een 2e steelgitaar aangeschaft en hij gaf Danny de gelegenheid om op zijn oude steelgitaar te spelen.Toen werd hij besmet met het steelgitaarvirus en kon zich geen ander instrument voorstellen waarop hij definitief zou gaan spelen. Even later kocht hij een Framus 2000 dubbelneck steelgitaar. Daar heeft hij heel wat jaartjes op gespeeld.
Na een familieband te hebben gehad heeft Danny van 1980 tot 1990 met een band uit Bergen op Zoom als vaste steelgitarist opgetreden. Deze band heette: “MIDNIGHT SPECIAL” olv Ed Brodie waar hij nu nog steeds contact mee heeft. Helaas moest hij deze band opgeven om gezondheidsredenen en heeft na zijn ziekte alleen nog maar gewerkt aan zijn gezondheid, maar intussen bleef hij wel oefenen op de steelgitaar. Dus het is hem al die jaren toch in ’t bloed gebleven. Na 7 jaar kreeg hij weer de muzikale kriebels en is toen gaan freelancen. Het langst heeft hij dat gedaan met een orkest genaamd “PAPERHEARTS” olv Boy Zwart.

Frank Smith – basgitaar/backingvocals

Frank Smith is geboren in Indonesië en woont nu in Dordrecht. Hij is al vanaf zijn twaalfde levensjaar actief op muziekgebied. Eerst speelde Frank in diverse Indobands waar zich de liefde voor Country en Rock ’n Roll ontwikkelde.
Het bruiloften – en partijencircuit maakte Frank onveilig met “Williams Food” een feestband met veel soul. Daarna met “Seaside” een allround feestband en alsook met de “The Blackbeats”. “Cresta”, “Non Value” en “Heartbroke” zijn 3 new-countrybands waarin Frank jarenlangde baspartijen voor zijn rekening nam. Na “Heartbroke” heeft Frank tot begin 2010 bij Rock ‘n Roll band “The Rocketeers” de gelederen versterkt met zijn stuwende basgitaar alsook nog bij Hawaï band “Pacific Malihini”. Frank’s favoriete muziek is Country in alle leverbare vormen, Rock ‘n Roll, Americana en Roots muziek.

Dick Koopman – slaggitaar

Dick Koopman begon al op zeer jonge leeftijd muziek te maken. Samen met een vriend uit de buurt in de schuur. Als versterker werden oude buizen radio’s gebruikt tot groot ongenoegen van een aantal buurtbewoners. Na deze vroege start speelde Dick door de jaren heen in tal van (allround) coverbands in diverse samenstellingen.
Zijn voorkeur voor country en rock ’n roll is er eigenlijk altijd al geweest, maar pas in 2005 sloot Dick zich aan bij de countryband “Roadhawk” uit Vlissingen met welke hij tot voor kort de Nederlandse podia onveilig maakte.

Wout van Koot – drums/zang

Al heel vroeg in het leven van Wout werd duidelijk dat hij graag ergens op mepte. Gelukkig (voor zijn omgeving) bleken dat trommels te zijn.
Vanaf zijn eerste levensjaar al werd Wout regelmatig gesignaleerd met een trommel om zijn nek of zittend achter een drumstel. Hij was 6 jaar toen hij naar de Tegelse muziekschool ging. Daar kreeg je dan eerst 3 jaar AMV-lessen (algemene muzikale vorming) en in die tijd is nog geprobeerd om Wout te laten studeren op een “echt” instrument. Maar dat is niet gelukt. De drums waren, en zijn, nog steeds helemaal zijn ding.

Gerry van Koot – zang

Al op zeer jeugdige leeftijd zong de pittige Maastrichtse al alle liedjes op de radio mee. Op 15 jarige leeftijd heeft zij met enig tegenstribbelen voor het eerst een podium beklommen. Zonder haar medeweten hadden een paar vrienden Gerry opgegeven voor een talentenjacht. En ja hoor, ze won de eerste prijs. Daarna is alles in een stroomversnelling geraakt.Op 17 jarige leeftijd heeft ze een singletje opgenomen bij een Belgische platenlabel. Dat werd gedaan onder de naam “Chantalle”. De A kant was een gemoderniseerde versie van de wereldhit “Sacramento” orgineel uitgebracht door de Schotse groep “Middle of the Road”. 2 jaar later nam ze een single op met 2 eigen nummers bij een Nederlandse maatschappij. Op de A-kant stond “Take me to the party” en op de B-kant de ballad “My aching heart”.
Het werd tijd voor een nieuwe artiesten naam. Al snel kwam men met de naam “Terry White”. Dat lag toch wat lekkerder in het gehoor. 1987 begon met een TV-optreden in Henny Huisman’s soundmixshow. Ze is tot de halve finale gekomen met een vertolking van het nummer “D.I.V.O.R.C.E” van een van haar grote voorbeelden, Tammy Wynette. Omdat Gerry onder de naam Terry White 4 CD’s opgenomen heeft, bedacht Den (steelgitarist) de naam “Terry White Band”. Een prima naam vond de rest van de band.