Band

Ons jongste bandlid Axel Lemmens is geboren en getogen in België. Hij speelde vanaf zijn 14e bij de “Black Hills Country Band“ en heeft daarna niet stil gezeten. Zowel bij “Bandana“ en “Route 66” heeft hij versterkt op toetsen en accordeon. Daarnaast doet Axel ook nog solo optredens en werkt hij als freelancer bij diverse andere bands. Maar nu gaat hij het avontuur aan samen met de “Terry White Band”.


Voor Frank Stassen begon het muzikale avontuur toen hij nog op de lagere school zat. Viool was het eerste instrument waar hij op leerde spelen.
Een aantal jaren later ging hij met de gitaar aan de slag. Ook drums en contrabas wekte zijn muzikale aandacht, wie weet kan hij nog wel een keer met Wout wisselen tijdens een optreden. Op zijn 20ste verhuisde hij naar Nijmegen waar hij ook meteen zijn eerste elektrische gitaar kocht en in zijn eerste band ging spelen. Zowel in de regio Nijmegen als in Roermond (waar hij nu inmiddels woont) speelde hij in allerlei coverbands waaronder “Bloebend”. Verder is Frank vaak te vinden op jamsessies, wat hij erg graag doet.

Gerry (Terry) van Koot zong vanaf peuter alles al mee. Op 15-jarige leeftijd heeft ze voor het eerst een podium beklommen. Daarna kwam alles in stroomversnelling. Er werden een aantal singels opgenomen in Nederland en België. In 1987 is ze doorgedrongen tot de halve finale bij de Tv-show van Henny Huisman “De soundmixshow”. Rond diezelfde tijd werd Gerry gevraagd om zangeres bij de “Dixie Aces” te worden. Daar heeft ze 23 jaar het land mee doorgetrokken tot 2010, daarna is de “TWB” ontstaan.


Bert Smeets begon al op jeugdige leeftijd zijn muzikale loopbaan als gitarist bij een Blues band. Enkele jaren later startte hij, samen met zijn vader Louis, een eigen band onder de naam “The Silver Bullets”. Deze band groeide eerst uit naar “The Aces” en later naar “Dixie Aces”. Inmiddels is deze geboren en getogen Limburger geëmigreerd naar Amsterdam en heeft hij nog in enkele andere bands gespeeld. Omdat de vingers toch bleven jeuken heeft Bert wel zin in dit nieuwe muzikaal avontuur bij de “Terry White Band”.

Harold van Lierop begon met gitaarspelen toen hij 14 jaar oud was. Later kwamen hier contrabas en basgitaar bij. Country liefhebbers kennen hem waarschijnlijk van de band “Smokey and the Bandits”.
Harold is kaal, houdt van motoren en is de enige Brabander in de band.
Wout van Koot is het drummen met de paplepel ingegoten. Hij was 6 jaar toen hij naar de Tegelse muziekschool ging. Er is toen nog geprobeerd om Wout een “echt” instrument te laten spelen. Maar dat is niet gelukt. De drums waren, en zijn, nog steeds helemaal zijn ding.
Na enig “aandringen” van Gerry neemt hij nu ook nog een groot deel van de zang op zijn rekening.